Tips Kecantikan AIR MAWAR untuk kulit dan rambut.

Mawar adalah simbol cinta dan kecantikan. Mawar mempunyai pelbagai kebaikan yang boleh memperbaik kulit anda. Air Mawar boleh digunakan sebagai ubat-ubatan, kosmetik dan rawatan terapeutik. Minyak pati mawar mempunyai sifat anti kulat, anti bakteria dan anti viral. Minyak ini boleh digunakan untuk merawat kelecuran, lelasan dan keadaan kulit. Minyak ini juga boleh digunakan untuk mengurangkan demam, sakit tekak dan batuk.

Air Mawar terkenal dengan kecantikan dan faedah kesihatannya. Air Mawar boleh digunakan untuk merawat jerawat dan jika anda mengalami sakit tekak maka tambahkan air mawar ke teh anda untuk menenangkan tekak.

Air Mawar kini digunakan dalam produk kecantikan untuk meningkatkan kecantikan. Air Mawar membantu menambah dan meremajakan kulit anda.

Dibawah adalah kebaikan Air Mawar untuk kulit dan rambut anda :

  • Mengawal kulit berminyak dan mencegah jerawat :

Air Mawar digunakan untuk merawat jerawat dan kulit yang berjerawat. Anda boleh gabungkan

Air Mawar dengan pencuci muka. Air Mawar yang terkandung dalam produk kecantikan adalah ideal seperti dalam pencuci muka untuk merawat jerawat anda. Guna Air Mawar sebagai face mist untuk muka anda sepanjang hari untuk mencegah jerawat dan mengawal kulit berminyak. Ianya juga bagus untuk menanggalkan mekap anda kerana ia akan mengelakkan liang pori dari tersumbat dan pada masa yang sama, dapat mencegah jerawat.

  • Mengurangkan kemerehan di muka :

Air Mawar boleh digunakan untuk mengurangkan kemerahan. Air Mawar mempunyai sifat penenang yang boleh membantu menenangkan kulityang sensitif seperti ekzema.

  • Sunburn :

Air Mawar mengandungi Vitamin C dimana ianya adalah bersifat antioxidant. Vitamin C yang terkandung dalam Air Mawar boleh memabntu melindungi kulit anda daripada rosak. Air Mawar boleh digunakan untuk mencegah dan merawat sunburn.

  • Merawat kulit kering :

Air Mawar dapat mengekalkan kelembapan pada kulit anda. Air Mawar membantu mengekalkan kulit sentiasa lembut. Air Mawar adalah berguna untuk sesiapa yang mempunyai kulit sensitif.

  • Pewangi semulajadi :

Kebanyakan produk kecantikan organik dan semulajadi mengandungi Air Mawar dalam produk mereka kerana ia mempunyai aroma halus dan bahan ini sangat bagus daripada pewangi tiruan.

  • Relaxing :

Apabila Air Mawar digunakan sebagai arona, ia akan memberi perasaan yang tenang pada diri anda. Dalam ubat Ayurvedic, Air Mawar digunakan untuk menenangkan dan detoksifikasi. Sekiranya anda menggunakan Air Mawar bersama losyen badan anda, ia akan memberikan pengalaman yang menyenangkan. Anda boleh menambahnya ke air mandi anda juga.

  • Mengecilkan liang-liang :

Air Mawar sangat berguna untuk kulit anda, ia juga boleh digunakan sebagai astringen semulajadi. Air Mawar membantu mengembalikan kelembutan dan membantu mengetatkan liang-liang kulit dan ia akan memberikan kulit berseri. Tidak seperti toner yang berasaskan alkohol tradisional, Air Mawar membantu mengekalkan kulit anda lembut tanpa mengeringkannya.

  • Kulit berseri :

Apabila Air Mawar digunakan secara teratur, ia bermanfaat untuk kulit anda kerana ia akan memberikan kulit anda berseri dan tampak muda.

  • Rambut berkilat :

Basuh rambut anda dengan Air Mawar menambah sinar dan kelembutan segera ke rambut anda. Semasa di bilik mandi, tambahkan bunga ros ke syampu anda. Urut syampu ke rambut anda dan biarkan selama beberapa minit. Bukan sahaja ia diketahui membantu pertumbuhan rambut, kualiti antiseptiknya akan membantu menenangkan kulit kepala yang teriritasi, menyingkirkan kekeringan dan kelemumur.

Pertumbuhan rambut : Atau bilas rambut anda dengan Air Mawar. Cairkan Air Mawar dengan kuantiti air yang sama dan gunakannya untuk bilasan terakhir. Ia sangat baik untuk menambah kelembutan pada rambut anda dan menambah aroma yang halus untuk membuat bau rambut anda wangi.

  • Face & Body Mist :

Gunakannya selepas mandi untuk memastikan kulit anda sihat atau kabut di muka anda untuk menambah cahaya yang sihat ke kulit anda, menjadikan ia berseri dan lembut.

No Comments Yet.

Leave a comment