Adakah kulit anda kering atau dehidrasi ?

Terdapat perbezaan yang besar antara kulit kering dan kering, namun kedua-duanya cenderung merasakan yang sama - hanya kering.

Jika kulit merasa kering, semulajadinya anda akan menganggap ianya kering tetapi berkemungkinan kulit hanya cuma dehidrasi dan memerlukan air. Apa maksudnya? Di sini saya akan terangkan pada anda.

Pertama, terdapat jenis-jenis kulit dan keadaan kulit. Jenis kulit anda adalah apa yang anda alami secara semulajadi, seperti kulit berminyak atau kering. Bagaimanapun, keadaan kulit anda adalah sesuatu yang boleh menyebabkan anda mengalami masalah lain seperti jerawat dan kerengsaan. Ia boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, secara sementara atau lebih lama, dan dalam sesetengah keadaan, keadaan kulit boleh dirawat dengan baik.

Jika anda mempunyai jenis kulit yang kering, ini bermakna anda kurang minyak dalam kulit. Apabila anda memakai pelembap dan losyen, kemungkinan bahan produk tersebut menyerap dengan cepat. Jika ini seperti anda, pastikan anda menggunakan regimen kulit kering yang mengandungi produk berasaskan minyak atau krim setiap hari. Anda mungkin juga ingin mengekalkan rawatan kulit kering pada setiap masa.

Sekiranya anda mempunyai keadaan kulit yang dehidrasi bermakna kulit anda kurang air. Ini boleh disebabkan oleh banyak faktor seperti solek, diet, penggunaan produk yang tidak betul, cuaca; ia berterusan.

Tetapi di sinilah ia menjadi rumit: Apabila kulit dehidrasi, ia menghasilkan lebih banyak minyak untuk menampung air yang hilang. Ini boleh menyebabkan jerawat, kerengsaan dan patch kering. Kulit juga boleh berasa berminyak dan kering pada masa yang sama.

Cuba untuk mengenal pasti apa yang berkemungkinan mengdehidrasi kulit anda dan apa yang boleh membetulkannya.

Gunakan produk yang boleh membantu mengimbangi kulit anda seperti yang diperlukan. Dan pastikan toner anda berguna untuk menghidrat kulit anda sepanjang hari.

Dibawah adalah perbezaan antara kulit kering dan kulit dehidrasi.

Bio Chempro Industry kilang-oem-biochempro-kulit-03-684x1024 Adakah kulit anda kering atau dehidrasi ? Uncategorized  tips share Kilang OEM Bio Chempro info

No Comments Yet.

Leave a comment