image source www.bossgust.com. go to website replica rolex. 45% off replicas relojes. you can try here fake watches. visite site watchesjob.com. navigate to these guys www.realestatewatches.com. their website replica rolex watches. why not try here https://www.sextagheuer.com/.

KEBAIKAN BUAH BETIK PADA KULIT

Saya tidak tahu tentang anda, tetapi jika ada satu buah yang boleh saya makan pada setiap hari, ia adalah betik. Bukan epal. Bukan anggur. Pisang pun tak boleh. Itu betik. Dan ada sebabnya. Sebenarnya, terdapat banyak manfaat betik termasuk menguruskan berat badan dan tekanan darah tinggi dan bahkan membantu mencegah diabetes.
Khasiat Buah Betik Untuk Kulit.

Betik dapat meningkatkan kompleks anda dengan enzim aktif yang terdapat di dalamnya, seperti papain. Ia membantu mengurangkan pigmentasi dan mengawal jerawat serta pembentukan kedutan. Teruskan membaca untuk mengetahui faedah betik terbaik untuk kulit. ->

Melembapkan Kulit.

Kandungan air yang ada pada betik boleh menjadikan kulit anda lembap dan halus. Oleh itu, bagaimana anda memanfaatkan H2O sepenuhnya, mulakan dengan memakannya.
Kedua, anda boleh mencampurkan betik dalam bentuk pes dan menyapukannya ke wajah anda yang dicampur dengan sedikit madu.

Tiada lagi Kedutan dan Kerutan.

Sifat antioksidan betik membantu tanda-tanda penuaan seperti kaki gagak di sekitar mata anda dan kerutan di sekitar mulut anda. Campurkan sebilangan kecil pepaya dengan minyak zaitun dan gosokkannya ke kawasan yang anda mahukan dan berjaya.

Selamat tinggal Jerawat!

Jus betik akan menghilangkan jerawat kerana ia mempunyai sifat pembersih kulit yang membantu mengurangkan kerentanan terhadap jerawat. Sapukan jus pada kawasan yang terjejas dalam 10 minit. Lakukan langkah ini setiap hari dan akan dapati jerawat akan hilang. SElain itu, anda boleh makan buah tersebut kerana ia boleh menyingkirkan jerawat.

Hello Kulit Cantik!

Cerahkan kulit secara semula jadi tanpa memerlukan bahan kimia. Buah betik membersihkan kulit anda dari kekotoran dan cara terbaik untuk memanfaatkan kebaikannya adalah membuat pek muka betik yang dicampur dengan jus lemon dan apply pada muka selama 30 minit. Lakukan ini seminggu sekali dan perhatikan kulit anda bersinar.

Membersihkan Pigmentasi.

Sekiranya jerawat mempunyai kesan parut, atau jika anda mengalami pigmentasi tidak sekata, betik adalah penyelamat anda. Buah betik mempunyai sifat pencerah kulit yang membantu membersihkan noda dan pigmentasi. Juga, beta-karoten, enzim, dan fitokimia yang terdapat dalam betik juga membantu. Enzim papain, bersama dengan asid alfa-hidroksi, bertindak sebagai agen pengelupasan yang kuat dan melarutkan protein dan sel kulit mati yang tidak aktif. Ini, seterusnya, boleh menjadikan kulit anda lebih cerah dan lembut.

No Comments Yet.

Leave a comment