image source www.bossgust.com. go to website replica rolex. 45% off replicas relojes. you can try here fake watches. visite site watchesjob.com. navigate to these guys www.realestatewatches.com. their website replica rolex watches. why not try here https://www.sextagheuer.com/.

BAHAN YANG BAGUS UNTUK JENIS KULIT ANDA!

Bahan-bahan yang disenaraikan dalam descending order, maksudnya jumlah yang besar akan muncul pada bahagian atas senarai. Untuk dijadikan sebagai contoh, Air, adalah komponen yang besar dalam formulasi penjagaan kulit, jadi ia pasti disenaraikan sebagai salah satu bahan utama. Bahan-bahan aktif selalu ditempatkan di bawah senarai, tetapi bahan tersebut mempunyai peranan yang penting untuk merawat kulit anda.

MENGETAHUI FUNGSI BAHAN DALAM PRODUK PENJAGAAN KULIT.

Perkara yang perlu diutamakan dalam menghilangkan jerawat adalah menggunakan produk yang mengandungi bahan yang boleh melawan jerawat daripada tumbuh serta mencari produk yang berkesan pada jenis kulit anda. Dari segi bahan atau produk, jika ia berkesan kepada pengguna lain, tidak semestinya ia berkesan kepada anda. Jadi, bahan apakah yang saya akan recommend pada anda?

RAWATAN UNTUK KULIT YANG BERJERAWAT

 1. Sulfur : Meresap lebihan minyak, mengeringkan jerawat dan mengawal pengeluaran sebum untuk mengurangkan peluang muka anda untuk breakouts.
 2. Salicylic Acid : Merawat pori sevara mendalam dan pengelupasan kulit dengan berkesan, membersihkan pembentukan, kulit mati, dan minyak yang berlebihan.
 3. Mandelic Acid : AHA ini bertindak sebagai bahan antibakteria pada kulit, membersihkan jerawat, mengurangkan garis halus dan kedut, dan mencerahkan pigmentasi.

RAWATAN ANTI-PENUAAN

 1. Glycolic Acid : AHA ini merawat kulit secara mendalam untuk menghilangkan garis halus, jerawat, blackheads, lebihan minyak dan tompok hitam.
 2. Vitamin C : Bahan yang bersifat anti-oksiden menyuburkan kulit anda, sementara itu melindungi kulit anda daripada kerosakan.
 3. Retinol : Melindungi kulit daripada kerosakan, meningkatkan penghasilan kolagen dan merawat jerawat, ekzema, tona kulit tidak sekata dan kedutan di wajah.

RAWATAN TOMPOK HITAM

 1. Kojic Acid : berfungsi dengan menghalang penghasilan melanin dalam lapisan kulit yang lebih dalam, yang bermaksud ia berfungsi dengan mendalam untuk mengurangkan bintik-bintik gelap
 2. Azelaic Acid : Satu lagi bahan semulajadi, Azelaic Acid berfungsi sebagai agen pencerah yang kuat, sambil membantu pesakit jerawat dan rosacea.
 3. Hydroquinone : pencahayaan yang berkuasa ini menyampaikan hasil pencahayaan dramatik, sebelum anda menggunakan bahan ini, buat penyelidikan terlebih dahulu.

RAWATAN UNTUK KULIT KERING

 1. Ceremides : memberi manfaat untuk pesakit ekzema dan psoriasis, dan berfungsi sebagai penghidrat hidrator dan agen penuaan yang berkhasiat.
 2. Vitamin E : Fat soluble vitamin adalah antioksidan kuat yang membantu melindungi kulit anda dari kerosakan dan memberi berkhasiat mendalam.
 3. Essential Fatty Acids : EFA meningkatkan tekstur dan kelembutan kulit, sambil mencipta dan penghalang antimikrobial pada kulit

RAWATAN UNTUK KULIT BERMINYAK

 1. Kaolin Clay : bahan ini dilengkapi dengan mineral dan fitonutrien yang menghilangkan toksin dan minyak dari kulit.
 2. Mandelic Acid : AHA ini bertindak sebagai antibakteria pada jerawat skin.clears, mengurangkan garis halus dan kedutan, dan mencerahkan pigmentasi.
 3. BHAs : Beta Hydroxy Acids sangat baik untuk kulit berjerawat, kulit berminyak kerana keupayaan mereka untuk menembusi liang-liang, Salicylic Acid adalah contoh.

RAWATAN UNTUK KULIT SENSITIF

 1. Colostrum : bahan ini dibungkus dengan nutrien dan antibodi yang meningkatkan daya tahan tubuh yang membantu kulit menyumbang semula.
 2. Arnica : Boleh digunakan untuk menenangkan kemerahan, sensitiviti, sakit otot, lebam, bengkak, gigitan serangga, dan jerawat.
 3. Allantoin : Allantoin adalah bahan yang bagus untuk mencegah kulit kering, gatal, kulit bersisik dan berfungsi dengan baik untuk menenangkan kerengsaan kecil.

No Comments Yet.

Leave a comment